Alle - TV - afleveringen van Haagse Dingen 2014

Het laden van de uitzendingen kan soms even duren dus geduld a.u.b.

December

Haagse Dingen aflevering zaterdag 27 december - We waren te gast bij de perspresentatie van de tentoonstelling Mr Darcy meets Eline Veere, gevolgd door het laatste deel van Verboden Te Lachen met de titel “Jackpot”.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 20 december - Een samenvatting van het initiatief van de Boodschappen Begeleidings Dienst   “A Meezing Kerstconcert” gehouden in de Grote kerk. (Deze aflevering is onder voorbehoud)

Haagse Dingen aflevering zaterdag 13 december - Lichel van der Ende heeft een wereldrecord gebroken met de langste jas. Wij waren met een cameraploeg bij de voorbereidingen. Hierna deel 5 van Verboden Te Lachen  “Leve de vrijheid”. We zijn een maand verder Grietje Grol mag van Mevr. Toet weer naar buiten...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 6 december - Wij bezochten we de VLO, open dag Brandweerkazerne Scheveningen en opening tentoonstelling een reportage uit onze rubriek “kunstenaars van de Kunstpost” een portret van Babs Heutink. En een tentoonstelling over vogels bij Museum Meermanno.

November

Haagse Dingen aflevering zaterdag 29 november- Een nieuwe groentenkas in Tuin der Hesperiden /Hof van Wouw, gevolgd door een bezoek aan de Stadsacademie. Hierna deel 4 van onze nieuwe soap Verboden te Lachen met de titel “Uit grootmoeders tijd”

Haagse Dingen aflevering zaterdag 22 november- We waren te gast bij de uitreiking van de Piet Vink prijs 2014, gevolgd door een parel uit Bezuidenhout, namelijk het schilderwerk van René Sijbrand van Eijk. We sluiten af met een bijzondere project van de Boodschappen Begeleiding Dienst om eenzaamheid onder ouderen te doorbreken.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 15 november - Orkest Morgenstond laat zien dat klassieke muziek niet saai hoeft te zijn, gevolgd door deel 3 van onze nieuwe soap Verboden te Lachen met de titel “Big Brother”.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 8 november - Van tekening tot zitsculptuur, een uitgebreid portret van Cora Alink over het maken van de bank “Mies Muis” en we sluiten af met onze nieuwe rubriek “Nieuws uit Haagse Hout”: een reportage over het 1ste Buurthuis van de Toekomst in Bezuidenhout die door wethouder Karsten Klein werd geopend in de van Heutzstraat.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 1 november - Skills for kids, Sabrina Hart bezocht met haar cameraman de afsluitende les van de workshop hiphop voor kleuters, gevolgd door een aflevering Kunstenaars in beeld van de Kunstpost “Ricardo Catalan” en sluiten we af met deel 2 van onze nieuwe soap Verboden te lachen met de titel “Een verrassende ontmoeting”.  In deze aflevering ontmoet Hans Galmeijer een bijzondere dame.

 Oktober

Haagse Dingen aflevering zaterdag 25 oktober Verkoop van kunst voor Ghana, hobby idee, in onze nieuwe rubriek “Nieuws Haagse Hout” de feestelijke opening Natuurtuinen Groene Schenk, waarna een kort portret van een kunstenaar van de Kunstpost.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 18 oktober We waren te gast bij een presentatie van de Nieuwe Kerk, gevolgd door deel 1 van onze nieuwe soap Verboden Te Lachen met de titel “Nog een kans” Waarin we de avonturen zien van Johan Galmeijer..

Haagse Dingen aflevering zaterdag 11 oktober - Ons filmteam Sabrina Hart en Dennis Simonis maakte een verslag van de Open Dag van het Koorenhuis. Als afsluiter een filmpje over HO (trein modellen), fietsen die echt lijken te fietsen..

Haagse Dingen aflevering zaterdag 4 oktober - Onze reporter Dennis Simonis maakte een verslag van het Onderwijsfestival in het Haagse Stadhuis, en sluiten we af met een Parel uit Bezuidenhout deze keer familie Piket en het maken van Glas en lood….

September

Haagse Dingen aflevering zaterdag 27 september - Op 13 september jongstleden vond het Escampfestival plaats. Het is alweer 15 jaar geleden dat er een afspraak gemaakt werd tussen de partners in het stadsdeel Escamp om gezamenlijk één festival te organiseren. In deze 15e editie stond het thema Summer Garden Party centraal. Bewoners die graag wilden weten wat er allemaal speelt in hun woonomgeving, konden op het Escampfestival antwoord vinden op hun vragen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 20 september - Onze reporters Sabrina Hart en Dennis Simonis maakte een verslag van de officiële opening van het Zamen (In de zomer van 2013 is het nieuwe woonzorgcentrum Het Zamen open gegaan. Dit complex bevindt zich aan de Esperantostraat 12 in Den Haag. Een autoliefhebber verteld over zijn DAF en als afsluiter een sfeerverslag van veteranendag 2014.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 13 september Een speciaal nostalgische terugblik in het kader van het 200 jarig bestaan van Prinsjesdag.. we laten u zien wat er achter de schermen gebeurt van Prinsjesdag, maar dan wel een hele tijd geleden toen Koningin Beatrix nog het land regeerde samen met Prins Claus. Deze speciale bijdrage laat beelden zien van de werkzaamheden die allemaal gebeuren ruim voor dat deze dag aanbreekt.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 6 september - Onze reporters Ineke Dijkstra en Dennis Simonis maakte een verslag van het Plein tot plein festijn in Wateringse Veld.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 30 augustus Kunstenaars die deelnamen aan Winterlicht in Schiedam, werd de gelegenheid geboden om in de verkeerstoren (Ypenburg)een video- of lichtinstallatie te tonen. Het Nederlands Bierproeffestival vond plaats in Den Haag. Een unieke driedaagse proeverij die het startschot gaf voor de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier. Een portret van de gedreven fotografe Janneke Pater, zij maakte van haar passie/hobby een leuke baan.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 23 augustus - We waren te gast bij de Jubileum van het Haags Bus museum(35 jarig bestaan), een leuke uit tip voor tijdens de vakantie is hutten bouwen bij Bouwspeelplaats Mariahoeve en sluiten we af met een Parel uit Bezuidenhout(hoedjes van Lilian Spoelstra)

Haagse Dingen aflevering zaterdag 16 augustus - We beginnen met de bibliotheek, die een leuk en bijzonder project heeft om ervaringen van Hagenaars en Hagenezen te bewaren, en we sluiten af met een nieuwe manier om 3 kunstvormen tijdens een concert samen te voegen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 9 augustus Yun Xie werkt met keramiek en acryl of olieverf op canvas. De passie voor het maken van beelden en schilderijen komt voort uit herinneringen die meegenomen zijn uit China, haar vaderland, waar keramiek al een lange geschiedenis kent. Op zondag 25 mei werd de boulevard van Scheveningen weer volledig overspoeld met VW Volkswagens, kampeer- en hippiebusjes, oude Kevers en nog veel meer! Heel veel mensen kwamen kijken naar het grote aanbod van deze veelal oudere auto's.  Mede door het mooie weer was het dit jaar weer goed vertoeven langs het strand. Als extra'tje tonen wij een muziekclipje van Dennis Wijmer "De Vrijwilliger"

Haagse Dingen aflevering zaterdag  2 augustus - Onze cameraman was uitgenodigd om eens te komen kijken bij een van de tuinen in Mariahoeve, Wijkpark de Horst, verscholen achter het winkelcentrum Mariahoeve. Hij vond een bijna verborgen oase van rust, een plaats waar Stichting De Tuinen van Mariahoeve actief samen met de wijkbewoners tuinen inrichten. Daarna de Poppenbeurs in de Broodfabriek in Rijswijk en we sluiten af met een impressie van het Treesfeest.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 26 juli Veel mensen hebben wel een passie of een hobby waar al hun tijd in gaat zitten. Een voorbeeld is een eigen tuintje. Een aflevering van onze serie over de Kunstpost (Olga), Wat weet u nog van vroeger? Het Herinneringsmuseum laat u graag nog eens terug gaan in die tijd en we besluiten met de Under the Tree Market in Mariahoeve.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 19 juli Op donderdag 5 juni 2014 streden 9 teams op het landelijk Fithockeytoernooi op het terrein van Hockeyclub Wateringse Veld in Den Haag. Het toernooi werd geopend door René Baron, stadsdeeldirecteur van Escamp. Voor de wedstrijden deden de teams een warming up met Olga Commandeur. We bekijken we een nieuwe aflevering over poppenhuizen en daarna zien we één van de Parels van Bezuidenhout: Antoon Moonen. De kunstpost (Repair Café) sluit deze aflevering af.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 12 juli We werden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijk start van de Delta Lloyd North Sea Regatta. Daarna is een aflevering te zien uit onze serie over de Kunstpost (Nichi Obediente), een muziekclipje gemaakt door Hans Ruitenberg, genaamd "Intieme vreemden" en de eerste aflevering van onze serie Parels van Bezuidenhout: Marianne Aulman.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 5 juli - We hadden een oproep gedaan aan oud bewoners van de Schilderswijk om iets over hun wijk van vroeger te komen vertellen. Ook bezochten we de Kunstpost waar we kunnen zien wat je nog kan maken van oude kledij en sluiten we af met een bezoek aan de open dag van Crematorium Ockenburg.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 28 juni Zaterdag 29 juni: Het Gemeentemuseum in Den Haag opende een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. De collectie bevat Duitse en Nederlandse kunstwerken van onder andere Otto Dix en Jan Toorop en beeldt de verschillende standpunten van de kunstenaars uit. Een aflevering van onze serie over de Kunstpost (Circus) en als afsluiter het 10-jarig jubileum van het Buurt Interventie Team Morgenstond, dat gevierd werd in het Parkoers, Zuiderpark.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 21 juni Hierbij het bijzondere verhaal van een onlangs geplante Koningslinde op de Nijkamphoeve, waarbij op 22 april een plaquette werd onthuld. Het is het begin van een bijzondere vierdaagse wandeltocht van mensen van de voormalige plaats Hoogland (tegenwoordig Amersfoort) die hiermee een eerdere tocht in omgekeerde richting gedenken van 42 jaar geleden. We bezochten de kunstenaar Joke Brouwer in het pand aan de Haverkamp en we sluiten af met een portret van Leonora. Ik ontmoette haar bij toeval tijdens een creatieve bijeenkomst. Wij spraken toen over haar diverse passies, boeken en de verhalen die zij schrijft. Ik moest maar eens bij haar langskomen..

Haagse Dingen aflevering zaterdag 14 juni Bij de Ambassade Den Haag werken enthousiaste vrijwilligers die als city host zorgen voor een gastvrij onthaal tijdens Haagse evenementen, want bezoekers van onze stad verdienen een warm welkom. Een van onze reporters liep mee met een speciale rondleiding om deze Ambassadeurs iets van de Haagse geschiedenis te laten proeven. Verder we waren te gast bij de start van de expositie van Ward Oranje die te zien is in de expositieruimte van het Ministerie van SZW. Ward heeft 18 kunstwerken uit zijn grote verzameling gehaald en opgehangen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma verrichtte de opening.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 7 juni Fonds 1818 is een project gestart om het lenen en ruilen van particuliere boeken te vergemakkelijken door hiervoor kastjes met korting beschikbaar te stellen. Het is een gratis ruil/leen systeem waarbij boeken een nieuw leven krijgen in de wijk en zo veel vaker dan een keer gelezen kunnen worden. In maart 2013 werd er begonnen met de sanering van de grond van de volkstuinen(van ATV Loolaan) langs de spoordijk. De betrokken volkstuinders maar ook de vrijwilligers van de Natuurtuin hebben, samen met gemeente en aannemers, een topprestatie en de afsluiting van expositie Artery aan de Hengelolaan.

Een dvd nabestellen dat kan hier>>>>

Haagse Dingen aflevering zaterdag 31 mei - Onze reporter werd uitgenodigd door Sjaak Harteveld om te komen kijken bij het Gymnasium Haganum bij een lesje Hapkido die door drie van zijn leerlingen werd gegeven. We bezochten een kunstenaar in het pand aan de Haverkamp en sluiten af met Aziatische kunst en de Nederlandse smaak - Van Balinese houtsnijkunst tot zilver uit Batavia, van Indonesische krissen tot Chinees porselein en van sirihkistjes tot Indische schilderijen: het Gemeentemuseum brengt de fascinerende wereld van het Verre Oosten tot leven, aan de hand van de particuliere collectie van Jan Veenendaal.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 24 mei - We waren bij de onthulling van een bijzondere kleurrijke bank van Cora Alink haar Mies Muis kreeg een mooi plekje op de Gooilaan, en een sfeerverslag zien die we gemaakt hebben van 200 jaar grondwet op en rondom het Lange Voorhout. Gemaakt door Ineke Dijkstra en Dennis Simonis.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 17 mei - Opening van de tentoonstelling “Kunstenaarsboeken” van Museum Meermanno, we bekeken een aantal kluswoningen in de Schilderswijk en sluiten we af met Talentvol Mariahoeve (een feest die speciaal werd georganiseerd voor het stadsdeel).

Haagse Dingen aflevering zaterdag 10 mei - We waren te gast bij de officiële opening van een nieuw Centrum voor Ouderen (in stadsdeel Laak) en laten u een verslag zien van Den Haag Helpt beurs gehouden in het Haagse Stadhuis en als afsluiter een muziekclipje van Dennis Wijmer, Dennis trad op tijdens een gezellige avond bij Omroep West/Den Haag FM en daar song hij onze overbekende herkenningsmelodie.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 3 mei - In deze aflevering een special gemaakt over de open dag van het Mondriaan, waar we bitterballen mochten proeven gevuld met meelwormen.

Stichting Mooi bestaat al weer 10 jaar zij draaien op veel vrijwilligers die al net zolang meewerken, dus reden voor een feestje.

Een dvd nabestellen dat kan hier>>>>

Haagse Dingen aflevering zaterdag 26 april - We beginnen met een speciale autoactie.

Daarna een aflevering van kunstenaars in beeld, deze keer: De mooie creaties van modeontwerper Peter George d'Angelino Tap en we sluiten af met de passie van het maken van meubeltjes voor poppenhuizen: Hannie Brugman laat ons een en ander zien

Haagse Dingen aflevering zaterdag 19 april - Het is in 2014 alweer voor de zesde keer dat in verschillende wijken van Den Haag barokmuziek ten gehore wordt gebracht, We waren te gast bij de opening van Mediacentrum Segbroek, 20 jaar actief in het industrieel erfgoed van Den Haag en omgeving! Ter gelegenheid hiervan is een fraai boek uitgegeven Nieuw in Oud. 20 jaar herbestemming Haags industrieel erfgoed, Mensen die het leuk vinden om wekelijks met drie andere buurtgenoten de maaltijd te nuttigen, kunnen zich aan te melden voor Het Thuisdiner.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 12 april - In deze aflevering een verslag van de vrouwendag(2014) gehouden in de Koninklijke schouwburg in Den Haag een verslag gemaakt door Ineke Dijkstra en Dennis Simonis voor Haagse Dingen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 5 april - We beginnen met de feestelijke ingebruikname van de website van de Buurtstalling.

Daarna een aflevering van kunstenaars in beeld, deze keer: het schilderwerk van Jennifer Lin en we sluiten af met de Open Dag van het Koninklijke Academie van Beeldende kunsten.

Een dvd nabestellen dat kan hier>>>>

Haagse Dingen aflevering zaterdag 29 maart - Een reportage over de Haagse Modelbouw Club. Zij vieren hun 75-jarig bestaan. Daarna een aflevering van kunstenaars in beeld, deze keer: Natalie Hoogmoed laat een bijzondere foto verzameling zien. Het oude stadsdeelkantoor Escamp aan de Genemuidenstraat stond al een tijdje leeg en heeft nu een nieuwe functie gekregen.

Tijd voor een clipje van Hans Ruitenberg "De dieetdominee" en als afsluiter nog een klein portret van de schilderijen van Annemarie Augustijn.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 22 maart - In deze aflevering een special gemaakt door Sabrina Hart over de open dag van het Koninklijk Conservatorium en we sluiten af met een muziekclipje gemaakt door onze Hans met de titel "Country feet in Citizen's shoes.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 15 maart - We beginnen met de natuurbeurs Haaglanden gehouden in het Nutshuis.

Daarna een aflevering van kunstenaars in beeld, deze keer: de foto's van Maria Starke en we bezochten de 1ste voorstelling van 200 jaar Koninkrijk. Tijdens deze voorstelling worden de kinderen van groep 8 op een leuke manier bekend gemaakt met onze vaderlandse geschiedenis.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 8 maart - Jordy Meyster bezocht de tentoonstelling “Later als ik groot ben”, een tentoonstelling met tekeningen gemaakt door kinderen. Een aflevering van kunstenaars in beeld, deze keer: de prachtige sculpturen van Jolien Wesselink.

Sabrina Hart bezocht de open dag van de Haagse kappersacademie en sluiten we af met een muziekclipje van Rinus Koevoets "het AOW lied". 

Haagse Dingen aflevering zaterdag 1 maart - Ons film duo Michel Streur en Dennis Simonis bezochten de Gezondheidsbeurs gehouden in de Grote Kerk en maakten daarvan een uitgebreid verslag.

Met handige tips en informatie over gezond eten en drinken en een gezond klimaat in huis. In dit vervolg kunt U zelf deelnemen aan de oefeningen.

Het laden van de uitzendingen kan soms even duren dus geduld a.u.b.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 22 februari - Ons film duo Michel Streur en Dennis Simonis bezochten de Gezondheidsbeurs gehouden in de Grote Kerk en maakten daarvan een uitgebreid verslag. Met handige tips en informatie over gezond eten en drinken en een gezond klimaat in huis.

In de volgende aflevering het vervolg en kunt U zelf deelnemen aan de oefeningen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 15 februari - Deze speciale aflevering gaat over een eigen groen plekje in de stad. Veel mensen kiezen ervoor om steeds meer dingen buitenshuis te doen en daar past dan een volkstuintje goed bij. Wij van Haagse Dingen bezochten een aantal van die mensen die hun hart en ziel stopt in hun groene plekje ver van huis. Deze bevindt zich aan de rand van de wijk Bezuidenhout in een uniek groengebied, namelijk de Schenkstrook.

En we sluiten af met een kort pauzefilmpje over het maken van zeepjes.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 8 februari - Ons filmduo Pieter Sekeris en Dennis Simonis doken samen in de kleine junglewereld van “Vlinders aan de Vliet”, waar vlinders en diverse reptielen een eigen paradijs hebben om in te leven.

Als leuke afsluiter een aflevering van hobby-idee, deze keer laten we de hobby radiografische bestuurbare boten/scheepjes zien.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 1 februari - Het Haagse Museon veranderde letterlijk in een jungle tijdens de uitreiking van de WNF-Photo Award.

Het item Ondernemers in beeld, toont deze keer een juwelier. Sabrina Hart bezocht met een cameraman van Haagse Dingen het atelier van Robbert Hamelink, juwelier in Den Haag.

De geschiedenis van Delfts aardewerk is vooral Blauw gekleurd, maar kent vele verschijningsvormen, van blauwwit tot kakelbont.

Een dvd nabestellen dat kan hier>>>>

Haagse Dingen aflevering zaterdag 25 januari - We bezochten de Pluk de Dag Actie. Op de Nassaukade werden 7 appel- en perenbomen geplant. De soorten voor dit een ecologisch project zijn speciaal gekozen op advies van Landschapsbeheer Zuid-Holland.  Daarna volgt de officiële opening van de nieuwe kantine van  Manege de Eendenkooi.

Tot 2 maart kunt u bij Museum Meermanno een greep zien uit de verzameling met zilver versierde bijbels van Bernard van Noordwijk.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 18 januari Een van onze verslaggevers bezocht de open dag van De Schietclub Loosduinsche Burgerwacht (s.c. L.B.W.) En maakte hiervan een bijzondere reportage.

En we sluiten af met De Haagse Stadswijngaard; een initiatief om midden in Den Haag Nederlandse wijn te produceren. Dit initiatief werd officieel geopend door wethouder Henk Kool met een speech en het symbolisch planten van de eerste Haagse wijnrank.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 11 januari In het Atrium van het stadhuis werd "Festival Den Haag Voor Elkaar" gehouden.

Meer dan 3.500 Hagenaars lieten zich informeren bij de vele kraampjes van zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties en genoten ondertussen van de muziek. Bekijk onze speciale bijdrage.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 4 januari Haagse Dingen 2014 beginnen we met een terugblik op een bijzondere bijeenkomst waar wij van Haagse Dingen te gast bij waren de landing op Scheveningen voor 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden…

Met daarna een kort verslagje van het Plein 1813 waar de officiële bijeenkomst verder ging.

Bekijk hier de uitzendingen van 2013

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal