Alle - TV - afleveringen van Haagse Dingen 2013

Het laden van de uitzendingen kan soms even duren dus geduld a.u.b.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 29 juni - Ineke Dijkstra en Michel Streur bezochten de dag van de Haagse geschiedenis op het Plein in Den Haag en maakte daarvan het volgende verslag.

Tijdens deze dag kon iedereen die dat wilde met diverse excursies meelopen of neuzen bij al die kraampjes van de vele aanbieders van geschiedenis in Den Haag.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 22 juni - De Kunstpost bied kunstenaars een dak boven het hoofd. Dit gebeurt in een aantal oud leegstaande gebouwen die op deze manier een tijdelijke functie krijgen.

Bezochten Ineke Dijkstra en Dennis Simonis het Japans festival in de Japanse Tuin op landgoed Clingendael en maakte een verslag van o.a. de officiële opening. 

Haagse Dingen aflevering zaterdag 15 juni - We waren te gast bij de presentatie van een handige nieuwe website van stichting voorall, deze website geeft in een oogopslag een overzicht hoe toegankelijk Haagse locaties zijn. Zodat iedereen mee kan doen in Den Haag.

Vele zijn op zoek naar een bezigheid je kan gaan klaverjassen postzegels verzamelen of je kan gaan zingen in een koor...daarom bezochten wij een repetitieavond van de Laakbloeiers in Laak...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 8 juni - Buurtbewoners in stadsdeel Escamp zetten zich in om hun eigen stadsboerderij (Nijkamphoeve) in stand te houden, we bezochten de opening van het tijdelijk pandje voor het Kunstenaarscollectief Artery in de Rijnstraat.

We sluiten af met nog een groenproject “Grondige vlinders” waar bewoners samen een eigen tuintje met groente hebben tussen al dat stadse beton....

Haagse Dingen aflevering zaterdag 1 juni - In het kader van de herdenkingen op 4 en 5 mei heeft Haagse Dingen en vijftal films samengevat in de aflevering "Vrijheid geef je door". Hierin bezoeken wij het Museon waar particulieren spullen van zolder uit de Tweede Wereldoorlog kunnen inleveren zodat deze bewaard blijven. Een impressie van de dodenherdenking op 4 mei aan de Parallelweg gemaakt door Wijk TV, het Bevrijdingsfestival op het Malieveld, de herdenking van de Stichting Militaire Erehof 's Gravenhage en tot slot brachten wij een bezoek aan de laatste resten van de strijd om Vlieghaven Ockenburgh.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 25 mei - Het Festival 'Bijzonder Dichtbij' brengt Haagse burgers, belangenorganisaties, zorg- en welzijn aanbieders op de landelijke dag van de mantelzorg bij elkaar. Den Haag telt ongeveer  80.000 mantelzorgers mensen die zorgen voor een partner, ouder, kind, vriend of buur.

En we sluiten af met: Open Haven Dag in Scheveningen, ondernemers openden hun deur om zo geïnteresseerden te laten zien wat er allemaal gebeurt in en om de haven van Scheveningen…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 18 mei - Een verslag van het wereldrecord luier verschonen gehouden in het 3-generatie centrum in het Wateringse Veld.

Gevolgd door een reportage over  het prachtige werk van Glasblazer Gerard Heijmen zijn specialiteit is het maken van bomen van glas en als afsluiter een aflevering van de Modelspoordagen in Rijswijk…...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 11 mei - Verzamelen van grofvuil schilderijen, wat moet je daar nu bij voorstellen? Je loopt op straat, ziet een berg rotzooi, vindt er een schilderijtje tussen, neemt het mee naar huis, stoft het af en hangt het aan de muur... Je moet het gezien hebben om je er een voorstelling van te kunnen maken! In de Haagse Hogeschool is de vierde "Haags Technologie Festival" gehouden. In de afgelopen maanden hebben de deelnemers in teams met behulp van technisch lego en computers robots gebouwd.  En we sluiten af met de kunst van Marjan…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 4 mei - Onze Hans bezocht kunstenaar Marleen van Lanen zij heeft een kinderboek geschreven en geïllustreerd. 

Er zijn vele grote en bekende theaters, wij bezochten het thuistheater aan de Emmakade,  het radio event in Scheveningen vond plaats in een bunker van het Bunkermuseum en als extraatje een aflevering van onze serie over de modelspoordagen in Rijswijk...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 27 april 2013 - Burgemeester van Den Haag Jozias Aartsen volgde een kookles voor een goed doel(A.L.S.) wij keken even mee….

Sjaak Harteveld is het levende bewijs dat je niet achter de geraniums hoeft te gaan zitten en als extraatje een aflevering van onze serie over de modelspoordagen in Rijswijk…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 20 april - We liepen mee met het BITteam van Morgenstond….

Wat voor moois kan je allemaal maken van een ei met deze vraag bezochten we de eierbeurs gehouden in een van der Valk Hotel in Voorburg en als extraatje een hobby idee gemaakt door Hannes deze keer modelbouwtrucks…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 13 april 2013 - Een team(Ineke Dijkstra en Dennis Simonis) van Haagse Dingen bezocht het dienstencentrum de Wissel in spoorwijk voor een speciale bijeenkomst die werd gehouden in het kader van “vrouwendag 2013” ......

Haagse Dingen aflevering zaterdag 6 april 2013 - Een schoonmaak actie in Laak, we zochten naar een leuke hobby, Hannes bekeek de hobby vliegen in het klein.

En we sluiten af met een repetitie van theatergezelschap Eskaliber voor hun voorstelling “Don Guychotte”…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 30 maart 2013 - We bezochten het Examenfeestje van stichting Mama en Ik en sluiten af met een leuke workshop theepotten maken, waar je onder het genot van een kopje thee leert hoe eenvoudig je zelf een theepot kan maken…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 23 maart 2013 - Officiële opening tentoonstelling Atelier Anders bekeken in de Wagenstraat, Wereldwijde geborduurde rokken, Sinds 2010 heeft Vera Klein Breteler haar eigen atelier 'VanVera' waar ze met passie haar vak uitoefent. Haar wandkleden zijn verrassend anders zoals u zult zien. Een hobby die een baan werd voor Vera…
Haagse Dingen aflevering zaterdag 16 maart 2013 - We volgden een leuke puppytraining, Nostalgie past ook in de programma's van Haagse Dingen daarom een oude opname over een wandeling met het Gilde en we sluiten af met Hannes die bezocht een spelletjesbeurs ergens in Scheveningen op zoek naar het spelletje tegen de vervelling…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 9 maart 2013 - 3 wensen komen uit in stadsdeel Escamp (diverse bewoners hadden aan de gemeente hun wensen om de wijk menselijker en leuker te maken bekend gemaakt).

Onze Hannes ging op zoek naar een leuke bezigheid hij dook in de wereld van Zilverklei…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 2 maart 2013 - De gouden ornamenten zijn weer teruggeplaatst op het dak van de Nieuwe Kerk. Voor de Schilderswijk en Transvaal is er een Wijk televisie journaal... Ze staan nog een beetje in de kinderschoenen maar maken zich beetje bij beetje op om de kijkers op Den Haag TV andere dingen te laten zien..  

Systema is een moderne methode van zelfverdediging die door de Russische elitetroepen (GRU) en Spetznaz wordt gebruikt...... 

Haagse Dingen aflevering zaterdag 23 februari 2013 - In deze aflevering 2 onderwerpen met o.a. We waren te gast bij het Haagse Energiebeurs.  Tijdens de Energiebeurs werden bewoners, sportverenigingen, Verenigingen van Eigenaren en andere organisaties geïnformeerd over subsidies en initiatieven om Den Haag duurzamer te maken.

En een nostalgische terugblik naar paar jaar geleden vervangen viaduct aan de Vaillantlaan “de Put”…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 16 februari 2013 - Een programma met 3 onderwerpen: Tijdens de Politie dag bezochten 2 van onze reporters de open dag. Bureau Beresteinlaan. Zo was er o.a. een demonstratie van de politie bikers. Diverse voertuigen. Voor de allerkleinsten suikerspinnen, kleurplaten en nog veel meer...

Gevolgd door zijn het schilderijen of is het een foto, en als afsluiter zochten we naar de tijdgeest….

Haagse Dingen aflevering zaterdag 9 februari 2013 - In deze aflevering 2 onderwerpen:  Voor de derde keer werd het Haagse Huijgenspark tijdens de rustige dagen tussen kerst en oud & nieuw(2012) omgetoverd tot een bijzondere wereld. Duizenden lichtjes en 25 magische acts die jong en oud verrassen en verbazen in behaaglijk verwarmde tenten van Carnivale.

En als afsluiter bezocht Hannes het Bunkermuseum in Scheveningen…

Haagse Dingen aflevering zaterdag 2 februari 2013 - De Vuilraaptroep Licht op Groen en Geel is een groep van ongeveer twintig enthousiaste vrijwilligers uit Den Haag die zich ergeren aan al het zwerfafval in 'hun' Haagse groen. Ze zetten hun ergernis om in actie en gaan eens per maand met elkaar op pad om een stukje natuur op te ruimen. We bezochten de bekendste lampjeswinkel die we nog hadden in de Grote Marktstraat. Die van de Gebroeders de Borst.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 26 Januari: - Aves Domestica, de Rijswijkse vereniging van vogelliefhebbers, hielden een tentoonstelling in Rijswijk. Vele geïnteresseerde liefhebbers kwamen kijken naar de ongeveer 250 vogels, van kanaries tot dwergpapegaaien en een grote verscheidenheid aan tropische vogels waren te zien en te beluisteren. In de bloemenbuurt (Den Haag) het initiatief ontstaan om vanuit bewoners een poppentheater tot stand te brengen. De voorstelling speelt in op actuele zaken uit de wijk.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 19 januari: - Na jaren belangstelling te hebben gehad voor styling en vormgeving is Evelyn de Vreugd in 2010 begonnen met het maken van mixed media. Altijd in de sfeer van de jaren vijftig en zestig.

En het hoofdonderwerp is een blik achter de schermen van Circus Renz die onlangs nog in Den Haag op het Malieveld stond en dit nog voordat bekend werd dat de wilde dieren uit hun show zouden verdwijnen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 12 januari: - Het toverlantaarnmuseum biedt een uitgebreid overzicht van de ontwikkeling van de projectietechniek. En een blik in een klein schuurtje waar vele duizenden beestjes netjes uitgestald staan.

Een verslag van het Digitaal Festival in het Atrium. Met verschillende standjes, workshops en demonstraties lieten de Haagse ondernemers en de gemeente zien hoe ICT kan bijdragen aan een sterke economie.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 5 Januari 2013: - Voor een Draaiorgel is speciaal een aantal bekende Bollywood liedjes op speelboek gezet om af te spelen tijdens een feest in het Zuiderpark. Dat klinkt heel bijzonder..

Wat zijn zwoebels en als afsluiter gaan we naar een lagere school voor de speciale actie Opa en oma's op school…

Bekijk hier de uitzendingen van 2012 >>>

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal