Zandsculptuur

Als Regioreporter maakte ik voor West online diverse reportages. Deze filmpjes werden ingekort op de website gezet. En ja, dat is nou niet, mijn stijl, want ik zoek altijd naar een andere manier van monteren, waardoor een onderwerp meer tot zijn recht kan komen. Ik monteer de filmpjes, dus niet voor de zappers, die al na drie seconden beslissen of ze blijven kijken. Het filmpje van de Zandsculpturen was mijn laatste bijdrage voor West. Door tijdgebrek kwam deze film niet op tijd af, waardoor deze nooit is uitgezonden.

Het rijk van heen en weer?

In het Museum voor Communicatie in de Zeestraat, vind je op de derde verdieping, een waar kinder-paradijs. Anderland, Toenland, Vreemdland, Droomland, Digiland of Huisland. In elk land kun je verschillende spellen doen.

Wat is nou een verteltas?

Een Verteltas is een stoffen tas gevuld met een prentenboek, een bijbehorend boek en verschillende soorten spelmateriaal. Het is een tas met een schat aan aantrekkelijke materialen die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Ieder doet dat op eigen niveau. Verteltassen worden door ouders en leerkrachten samen gemaakt. De Verteltas versterkt de leesomgeving en de taalontwikkeling van de kinderen Ún de ouders. Ouders raken meer betrokken bij het onderwijs en er ontstaat een betere samenwerking tussen school en gezin.

Vliegen in het klein

Een van onze favoriete bezigheden zijn hobbys in beeld brengen. In de toenmalige Darling Market bezochten we een hobbybeurs.

Vliegerfeest op het Haagse strand

Dit filmpje is een van de eerste filmpjes die ik had gemaakt en heb kunnen terug vinden, uit jaren eind 90. Ik weet nog dat ik en een reporter in Scheveningen moesten zijn. Onderweg naar onze afspraak(welke niet door ging) bleven hier even hangen. Het was een leuke afleiding van die dag.

 

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Een van de eerste reportages welke ik maakte bij het opstarten van Haagse Dingen was het bezoek aan het KABK. Tijdens het filmen ging alles mis wat maar mis kon gaan. Te laat aankomen, je reporter is al naar huis, ga zo maar door. www.kabk.nl
 
 

De Blauwe Tram een Gouden Tram

In mijn videoarchief vond ik nog een oud bandje(ongemonteerd) van een oude reportage die ik speciaal maakte voor het Senioren Journaal. Het maken van deze reportage, was van de leukste onderwerpen die ik in die tijd te doen had.

Mini Elfstedentocht 2011

In deel 4 van Haagse Dingen een verslag van de Minielfstedentocht. Hier een dubbel lang verslag van deze actie schaatsdag voor Stichting KIKA

>>> Nog heel veel meer leuke filmpjes hier <<<

Videoclip Haagse Nieuwe

Bij het begin van Haagse Dingen, waren we druk op zoek naar een speciaal Haags muziekje, welke zou kunnen passen bij het doel van ons programma. Na heel veel muziek te hebben beluisterd, kwamen we toevallig bij het bekijken van filmpjes deze clip tegen, die ik voor een ander programma had gemaakt.

 

Milieubewust tuinieren

Milieubewust tuinieren is een cursus van het Haags Milieu Centrum, een interview met Geert van Poelgeest. www.haagsmilieucentrum.nl