Filmpje over Jeffry Bonnet

Jeffry Bonnet krijgt lintje | "Non, je ne regrette rien"

Jeffry Bonnet, (Den Haag, 2 mei 1956) is een Nederlands chansonnier, schrijver en dichter. Voor het televisieprogramma Playback show imiteerde hij in 1984 en 1986 het chanson "Non, je ne regrette rien" van Édith Piaf en bereikte hij de tweede plaats in de finale.

In 2005 begon hij aan zijn theatertournee In de voetsporen van Jacques Brel, samen met zijn vaste begeleiders pianist Hans Veldhuizen en accordeonist Andre Bombelijn. Hiervoor ontving hij in 2006 de Edition Pluriel-prijs uit Frankrijk. In 2007 werkte hij mee aan het televisieprogramma Heel Holland helpt, waar hij voor 30.000 euro aan goederen inzamelde voor de Stichting YDG uit Den Haag, een stichting voor verstandelijk gehandicapten. Op 2 mei 2011 ontving hij uit handen van wethouder Rabin Baldewsingh de stadspenning en het ereburgerschap van de gemeente Den Haag voor zijn vijfendertig jaar vrijwilligerswerk binnen deze gemeente. En dan nu is zijn jarenlange inzet voor het staddeel Kortenbos beloond met een lintje (ridder in de orde van Oranje Nassau).

Op pad met Jeffry| 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Tineke

Ons reportersduo Sabrina Hart en Dennis Simonis gingen met Jeffry Bonnet mee naar Hilversum om reclame te maken voor zijn theatershow van 7 december.

De Haagse chansonnier Jeffry Bonnet heeft zijn hart verpand aan het Franse levenslied. Hij heeft langdurig het repertoire van Edith Piaf vertolkt. Nu doet hij dat met het werk van Jacques Brel.

Tineke praat met Jeffry over zijn grote passie, de chansons, en Bonnet treedt samen met zijn pianist Jan Hillebrand op in de uitzending van TinekeShow.

Ook wat Jeffry in de jaren heeft meegemaakt kwam aanbod. Leuke dingen en ook soms en een traan passeren tijdens het gesprek de revue...

 

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal

Uit ons archief